Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση – Διαμορφώνοντας τα σχολεία του μέλλοντος

Διαμορφώνοντας τα σχολεία του μέλλοντος

04-05.07.2024 – Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση | 09:00-19:00

Παρουσιάσεις – Συζητήσεις – Εργαστήρια

Πόσο «κοντά» νιώθετε στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ); Το Ίδρυμα Ωνάση, σας προσκαλεί σε ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό φεστιβάλ που στοχεύει στη γνώση, την κατανόηση και τη χρήση αλγοριθμικών τεχνολογιών, δεδομένων και λογισμικού, βάζοντας στο επίκεντρο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από το επίπεδο των τεχνολογικών τους γνώσεων.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται ήδη στην καθημερινότητα όλων, αλλά η επίδρασή της στα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας παραμένει αχαρτογράφητη. Το AI_ducation Festival καλεί τους εκπαιδευτικούς να ανοιχτούν στον κόσμο και τις πρακτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναμορφώνοντας το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η δράση οργανώνεται και συντονίζεται από το Ίδρυμα Ωνάση με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Με καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέσα από μια σειρά εργαστηρίων, παρουσιάσεων και συζητήσεων, το AI_ducation Festival στοχεύει στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών που θέλουν να μάθουν, να χρησιμοποιήσουν και να ενισχύσουν μια νέου τύπου μαθησιακή εμπειρία. Άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εκπαίδευσης των νέων μπορούν τώρα να αποκτήσουν τα εργαλεία για να εφαρμόσουν αποτελεσματικά την Τεχνητή Νοημοσύνη στις σχολικές τάξεις.

Σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, γεμάτο προκλήσεις και ευκαιρίες, οι νέοι και οι νέες έχουν δικαίωμα σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και αξιολόγησης. Σε αυτό το νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον στοχεύει και το AI_ducation Festival, με οδηγό και προορισμό την ανάπτυξη, την τεχνολογία και την καινοτομία για το αύριο, από σήμερα – για το μαθητικό κοινό, από τους εκπαιδευτικούς του.

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς, διευθυντές/διευθύντριες σχολικών μονάδων, στελέχη εκπαίδευσης και φοιτήτριες/φοιτητές

Σε όσα άτομα συμμετέχουν το AI_ducation Festival θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Υλοποίηση : ΠΑΔΑ - ΠΣΔ