Πρόσκληση στην Εκδήλωση παρουσίασης έργων του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Η Οργανωτική επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση (openedtech.ellak.gr) σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης των ομάδων που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 18/02/2022 στις 13:00-5:00μμ.

Ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση 2019-2020, διεξήχθη με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και είχε ως θεματική την Τεχνητή νοημοσύνη. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, 129 ομάδες μαθητών από σχολεία όλης της Ελλάδας υπέβαλαν επιτυχημένες προτάσεις έργων ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού  και παραγωγής σχετικών ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων. Οι ομάδες μαθητών κατέθεσαν πολύ δημιουργικές και πρωτότυπες προτάσεις ενώ αρκετές από αυτές ολοκληρώθηκαν και κατάφεραν να διακριθούν.

Η διοργάνωση της διαδικτυακής εκδήλωσης, θα δώσει τη δυνατότητα στις ομάδες που διακρίθηκαν για τα έργα τους, δουλεύοντας απρόσκοπτα σε τόσο ιδιαίτερες συνθήκες, να τα παρουσιάσουν και να τα μοιραστούν με τους συμμαθητές τους αλλά και με την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι σημαντικό να δοθεί αυτή η ευκαιρία στους μαθητές που «επέμειναν» στην ολοκλήρωση των έργων τους, καθώς από την αρχή της πανδημίας μαθητές και καθηγητές δοκιμάζονται καθημερινά και καλούνται να ανταπεξέλθουν στην νέα καθημερινότητα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) και το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο στήριξε το Διαγωνισμό, παρέχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό στις ομάδες που προκρίθηκαν στη 2η φάση του Διαγωνισμού.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εγγραφείτε εδώ 

Παλαιότερες ειδήσεις

Υλοποίηση : ΠΑΔΑ - ΠΣΔ