Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση εκπαιδευτικής ρομποτικής ανοιχτών τεχνολογιών

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση διοργανώνουν τα παρακάτω εξ αποστάσεως σεμινάρια:

  1. Αξιοποίηση εκπαιδευτικής ρομποτικής ανοιχτών τεχνολογιών στο Νηπιαγωγείο και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού
  2. Αξιοποίηση εκπαιδευτικής ρομποτικής ανοιχτών τεχνολογιών στις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και στο Γυμνάσιο
  3. Αξιοποίηση εκπαιδευτικής ρομποτικής ανοιχτών τεχνολογιών στο Λύκειο και το ΕΠΑΛ
  4. Εκτύπωση και συναρμολόγηση του FOSSBOT

Τα σεμινάρια θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο του 2022. 

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Τα σεμινάρια έχουν στόχο την εισαγωγή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και όλες τις ειδικότητες του  ανοιχτού υλικού και λογισμικού καθώς και του ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου. Οι ανοιχτές τεχνολογίες ανοίγουν ορίζοντες, ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα, ενισχύουν την πειραματική άσκηση, προάγοντας την επινοητικότητα και την πρωτοβουλία των μαθητών.

Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία επιθυμούμε να βοηθήσουμε και τους εκπαιδευτικούς που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν έργα εκπαιδευτικής ρομποτικής στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, που έχει σαν στόχο το μοίρασμα και την επανάχρηση της γνώσης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος επιμόρφωσης εκπαιδευτικώΤο υλικό των σεμιναρίων θα περιέχει:

Τα ρομπότ που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι ανοιχτών τεχνολογιών, όπως το DIY-Robot.

Στόχος της δράσης είναι να δημιουργηθεί μια Κοινότητα της Πρακτικής, η οποία θα βοηθά εκπαιδευτικούς στην υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική με ανοιχτές τεχνολογίες.

Ο εκπαιδευόμενοι κάθε σεμιναρίου θα χωριστούν σε εικονικές τάξεις των 20-25 εκπαιδευτικών και κάθε τάξη θα αναλάβει ένας επιμορφωτής.

 

Αίτηση συμμετοχής 
https://edu.ellak.gr/register-seminars/ 
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Έως και  15-09-2022
Αξιοποίηση εκπαιδευτικής ρομποτικής ανοιχτών τεχνολογιών

Παλαιότερες ειδήσεις

Υλοποίηση : ΠΑΔΑ - ΠΣΔ