Μαθαίνοντας (και) με υπολογιστές - 2ο κάλεσμαΑπό το Σεπτέμβριο 2009 δύο Ελληνικά σχολεία, το Γυμνάσιο της Σμίνθης και το 2ο πειραματικό δημοτικό Φλώρινας, χρησιμοποιούν μαθητικούς υπολογιστές OLPC XO-1 σε μία τους τάξη. Σε συνέχεια αυτού του πιλοτικού προγράμματος, το Re-public και η ΕΕΛ/ΛΑΚ απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα για την αποστολή και χρήση 500 ακόμα μαθητικών υπολογιστών OLPC XO-1 σε Ελληνικά σχολεία.

Καλούμε όποια/ον δάσκαλα/ο ή σχολείο ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο πρόγραμμα να επικοινωνήσει μαζί μας στο pilot@re-public.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε .

Για την πιο αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια στις 28 Νοεμβρίου 2009 στη Θεσσαλονίκη και τις 5 Δεκεμβρίου 2009 στην Αθήνα. Η αποστολή των μαθητικών υπολογιστών θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2010.

Οι προυποθέσεις για την συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα είναι:

- Η σύμφωνη γνώμη από έναν τουλάχιστον δάσκαλο του σχολείου, τη διεύθυνση του σχολείου, τους μαθητές, και του συλλόγου γονέων για την χρήση των υπολογιστών στην εκπαιδευτική διαδικασία

- Η σύμφωνη γνώμη των παραπάνω ότι οι μαθητικοί υπολογιστές θα ανήκουν στους μαθητές για την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

- Η συνεργασία με την ομάδα του Re-public και της ΕΕΛ/ΛΑΚ στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την χρήση των υπολογιστών μέσα και έξω από την τάξη.
Το πρόγραμμα απευθύνεται πρωταρχικά σε σχολεία ευαίσθητων περιοχών, είτε οικονομικά υποβαθμισμένων, είτε/και περιοχών όπου τα ελληνικά δεν είναι ή μητρική γλώσσα των περισσότερων μαθητών.

Δείτε τις ως τώρα δράσεις του πιλοτικού προγράμματος στα http://www.re-public.gr/if και http://olpc.ellak.gr

Πηγή: http://www.ellak.gr/