Οι δημιουργοί εξηγούν γιατί επιλέγουν άδειες Creative Commons

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), σε συνεργασία με την Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με τίτλο: “Οι δημιουργοί εξηγούν γιατί επιλέγουν άδειες Creative Commons” στο Γκάζι, αίθουσα Δ4 «Άγγελος Σικελιανός», την Παρασκευή 8 Ιουνίου και ώρα 18:00.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις άδειες Creative Commons, τον τρόπο χρήσης και προώθησής τους. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχει ενημέρωση τόσο για τους δημιουργούς που ενδιαφέρονται να αδειοδοτήσουν τα έργα τους με άδειες Creative Commons όσο και για τους χρήστες που χρησιμοποιούν ήδη ή ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν ανοιχτό περιεχόμενο Creative Commons.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν δημιουργοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τις άδειες Creative Commons για τη διάθεση των έργων τους προς το κοινό και οι οποίοι θα μεταφέρουν την εμπειρία τους και τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν τις συγκεκριμένες άδειες.

Οι Έλληνες δημιουργοί που θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό είναι οι εξής: Γιάννης Φαρσάρης (Συγγραφέας και δημιουργός της ανοικτής βιβλιοθήκης openbook.gr), Χάρης Τσέβης (Visual Designer), Γιάννης Φετάνης (Graphic Designer) και StrangeZero (μουσικοί). Στη συζήτηση θα συμμετέχει επίσης ο νομικός κ. Πρόδρομος Τσιαβός, ο οποίος θα εξηγήσει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των άδειων Creative Commons. Ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από τον κ. Διομήδη Σπινέλλη (Καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Στην εκδήλωση επίσης θα γίνει χαιρετισμός απ' τον κ. Τάσο Καμπύλη (Διευθυντής 9.84) και απ' το κ. Κώστα Μπιτζάνη (Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνόπολις).

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για λόγους καλύτερης διαχείρισης του χώρου, παρακαλούμε να δηλώστε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση στη σχετική φόρμα.

Όσο επιθυμούν να λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με τα Creative Commons αλλά και να βοηθήσουν στην προώθηση των αδειών Creative Commons μπορούν να εγγραφούν στη σχετική λίστα.